harrivirtala50

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 42 min 15 s sitten

Ihmetys suomalaisesta systeemistä: Lomatoimintaa tuetaan julkisista varoista, kansanedustajille +2000 €/kk Veikkaukselta

2 tuntia 19 min ago

Ajatuspaja Libera nostaa sivuillaan esille Veikkauksen tuottojen jakamisen lomajärjestöille.

Nykyisin MustRead-palvelussa toimiva Liberan entinen toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen ihmettelee Libera-blogissa, miksi Veikkaus-varoja jaetaan sosiaali- ja terveysministeriön kautta järjestöille, jotka ovat lähellä poliittisia puolueita ja ay-liikettä.

Suomi puuttuu Afrikan metsäkatoon – Juha Sipilältä miljardien aloite EU:lle

3 tuntia 13 min ago

Suomi haluaa Euroopan unionin ryhtyvän metsittämään Afrikkaa osana komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin julkistamaa mittavaa kumppanuusohjelmaa. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) esitteli tänään keskiviikkona Suomen aloitteen EU-päättäjille.

 ”Haluan esitellä teille Suomen pääministeri Juha Sipilän aloitteen, joka nostaa metsät myös EU:n ilmastokamppailun keskiöön”, Leppä sanoi Suomen ja Ruotsin koolle kutsumassa EU-päättäjien Metsäakatemiassa Asikkalassa.

Viisi puoluejohtajaa rajoittaisi lakko-oikeutta Suomessa

3 tuntia 21 min ago

Poliittista lakko-oikeutta Suomessa haluaisi rajoittaa yhteensä viisi eduskuntapuolueen puheenjohtajaa. Asiaa kysyttiin Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) vaalitentissä tänään keskiviikkona.

EK on aiemmin ehdottanut poliittisten lakkojen rajaamista Suomessa. LUE TARKEMMIN: EK:n Häkämies vaatii: Lakot kuriin nopeasti uudella lailla

LUE MYÖS: 

Jan Vapaavuori väläyttää Helsingin lähtöä – Kuntaliiton Paatero: ”Tähän pitää suhtautua vakavasti”

4 tuntia 20 min ago

Helsingin pohdintaan Kuntaliitosta eroamiseksi pitää suhtautua vakavasti, sanoo liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Sirpa Paatero (sd). Paatero kertoo Uudelle Suomelle haluavansa tavata ja keskustella asiasta myös pormestari Jan Vapaavuoren (kok) kanssa.

Formula ykkösten 2019 tallipaikat selvillä – Kubican kärsivällisyys tuotti tulosta

4 tuntia 41 min ago

Formula ykkösten Williams-talli tulee torstaina vahvistamaan, että Robert Kubica kilpailee tallin autolla ensi kaudella. Helmikuussa 2011 vakavan käsivamman saanut puolalaisajaja Kubica tekee Formula ykkösiin paluun kilpakuljettajaksi kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Kubica oli viime vuosikymmenen lopulla F1:n lupaavimpia ajajia. Hänen uransa F1:ssä katkesi kuitenkin vakavaan rallionnettomuuden, jossa hän oli menettää toisen kätensä.

Synnytystonni käteen vai lyhyempi työaika? – Sipilä: ”Älkää tehkö niin paljon määräaikaisia työsopimuksia”

5 tuntia 27 s ago

Kristillisdemokraatit esittää Suomen syntyvyyslukujen parantamiseksi niin sanottua synnytystonnia, joka keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän mielestä on harkitsemisen arvoinen.

Synnytystonni nousi esiin Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) järjestämässä vaalitentissä, jossa ovat paikalla kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.

Suomi sai nyt liikenteen ”runkoverkon” – ”Tällaista ei ole ennen nähty”

6 tuntia 58 min ago

Liikenne- ja viestintäministeriö on määritellyt Suomen liikenteen ”runkoverkon”. Uudessa asetuksessa listataan Suomen maanteiden ja rautateiden pääväylät, jotka halutaan pitää priimakunnossa läpi vuoden.

Tavoite on, että pääväylät olisivat nopeimpia reittejä. Maanteillä nopeusrajoitus pääosin vähintään 80 km/h ja moottoriteillä pääosin 120 km/h. Henkilöliikenteen rautateillä nopeus pääsääntöisesti 120 km/h ja tavaraliikenteessä 80 km/h.

Uudet luvut julki: Kuva osoittaa ison pompun Suomen työllisyydessä – Sipilän hallituksen ”tavoite saavutetaan”

7 tuntia 19 min ago

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedottaa uudesta työmarkkinaennusteestaan, jonka mukaan Juha Sipilän (kesk) hallituksen 72 prosentin työllisyystastetavoite ”saavutetaan ensi vuonna”.

”Työllisyyden kasvu on vuonna 2018 ollut jopa vahvempaa kuin toteutuneen talouskasvun perusteella olisi voinut odottaa. Tuoreen työmarkkinaennusteen mukaan työllisyys kasvaa vuonna 2018 noin 66 000 henkilöllä ja vuonna 2019 työllisyyden ennustetaan kasvavan noin 30 000 henkilöllä”, ministeriö kertoo tiedotteessaan.

”Lelusalakuljettaja” Adhamille 10 kuukauden vankeustuomio – ”Varat pääosin käytetty yleishyödylliseen toimintaan”

8 tuntia 58 min ago

”Lelusalakuljettajana” julkisuudessa tunnettu Rami Adham on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa rahankeräys-, kirjanpito- ja rekisterimerkintärikoksesta sekä useista väärennyksistä yhteensä kymmenen kuukauden vankeuteen. Syytteen törkeästä rahanpesusta käräjäoikeus hylkäsi.

Tuomio ei ole lainvoimainen, sillä tuomiosta on mahdollisuus valittaa.

Adhamin saama tuomio liittyy Suomi Syyria Yhteisö -yhdistykseen, jolle Adham keräsi rahaa, jonka ilmoitti menevän avustustyöhön Syyriassa.

Eduskunta hyväksyi 19 euron säästön autoilijalle: Kokoomuslainen yllätti keskustelussa – ”Tämä on kyllä tosi erikoinen esitys”

9 tuntia 29 min ago

Eduskunta äänestää tänään suomalaisten vuosittaisen ajoneuvoveron alentamisesta keskimäärin noin 19 eurolla vuodessa. Oppositiopuolueista esitetään koko esityksen hylkäämistä sekä nykyisen ajoneuvoveron muokkaamista ilman hallituksen ehdottamaa 50 miljoonan euron alennusta.

PÄIVITYS: Eduskunta hyväksyi keskiviikkoisessa äänestyksessä ajoneuvoveron alennuksen äänin 101-59. Poissa äänestyksestä oli 39 kansanedustajaa.

Nyt tuli konkreettinen esitys: Sosiaaliturva uusiksi – Jokainen ansaittu euro vähentäisi etuuksia 0,6 eurolla

11 tuntia 4 min ago

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ehdottaa sosiaaliturvauudistukseen kannustinmallia, jonka tavoitteena olisi järjestön mukaan pitää huolta jokaisesta työttömästä ja kannustaa eri elämäntilanteissa olevia työllistymään.

”Pidämme työn ja työllistymisen edistämistä sekä syrjäytymisen ehkäisemistä keskeisinä ja ensisijaisina lähtökohtina. Haluamme myös varmistaa järjestelmän rahoituspohjan kestävyyden”, johtaja Katarina Murto toteaa STTK:n tiedotteessa.

Ylen MOT: Tätä ”sokerideittailu” todella on – seksikauppaa, jossa mukana myös alaikäisiä

12 tuntia 5 min ago

Niin sanotun sokerideittailun varjolla käydään avointa seksikauppaa, kertoo Yleisradion MOT-ohjelma, jonka toimittajat ovat perehtyneet aiheeseen esiintymällä ”sokerityttöinä”.

IL: Ex-kansanedustaja tienasi satoja tuhansia euroja Lontoossa – palasi Suomessa heti sopeutumiseläkkeelle

13 tuntia 14 min ago

Sdp:n entinen kansanedustaja ja pitkäaikainen oikeusministeri Johannes Koskinen alkoi nostaa kansanedustajan sopeutumiseläkettä heti palattuaan Suomeen rahakkaan Lontoon-palkkioviran päätyttyä, Iltalehti kertoo.

Italia pitää EU:ta pihdeissään: ”EU ja muut jäsenmaat eivät oikeastaan voi tehdä mitään”

13 tuntia 34 min ago

Italian populistihallitus ei toistaiseksi ole osoittanut minkäänlaisia taipumisen merkkejä EU:n komission kanssa käytävässä budjettiväännössä, Kauppalehti kertoo.

Malmössä räjähti voimalla – Poliisi: ”Tämä on jotain isompaa”

14 tuntia 9 min ago

Ruotsin Malmössä tapahtui voimakas räjähdys myöhään tiistai-iltana. Ravintola tuhoutui räjähdyksessä, mutta kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen tilanteessa, kertoo Ruotsin yleisradio SVT.

Suomen futistytöille lohdutuspiste – MM-turnauksen pettymys valmentajien piikkiin

21 tuntia 21 min ago

Suomi päätti urakkansa jalkapallon alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa 1-1 -tasapeliin emäntämaa Uruguayta vastaan. Tulos merkitsi, että Suomi sijoittui lohkossaan kolmanneksi ja Uruguay jäi neljänneksi. Molemmille piste jäi turnauksesta ainoaksi.

Suomella oli ensimmäisellä puoliajalla suuria vaikeuksia pelin avaamisen kanssa. Uruguay prässäsi korkealta, kuten Uusi-Seelanti oli tehnyt avausottelussa Suomea vastaan, mutta Suomi selvisi tauolle ilman takaiskumaaleja.

Kärpät jatkaa mestareiden liigassa puolivälieriin

20.11.2018 23:07

Jääkiekon mestareiden liigassa CHL:ssä nähdään yksi suomalaisjoukkue puolivälierissä. Kärpät onnistui päihittämään tiistaina Oulussa Zürich Lionsin 3-2 ja voitti otteluparin maalein 7-6.

Kärppien sankariksi nousi Radek Koblizek. Hänen maalinsa nostivat Kärpät päätöserässä 1-2 -tappioasemasta 3-2 -voittoon. Koblizek teki voittomaalin minuuttia ennen loppua.

Tapparan tie päättyi neljännesvälieriin, mikä ei yllättänyt Kometa Brnon voitettua Tapparan ensimmäisessä ottelussa 5-1. Toinen ottelu päättyi 5-5 ja Brno voitti otteluparin yhteismaalein 10-6.

Kuolemanristi ilmestyi nyt Netflixin kurssikäyrään – Pelätty ilmiö leviää

20.11.2018 19:31

Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla on kuluvana vuonna totuttu synkkiin laskupäiviin myös teknologiaosakkeissa. Nyt sijoittajien kammoama kuolemanristi-ilmiö on ilmestynyt jo useamman merkittävän teknologiayhtiön osakekurssiin.

Maanantai oli jälleen tyly viikon alku, kun teknologiapörssi Nasdaq tuli alas kolme prosenttia ja laajemmat jenkki-indeksit yli 1,5 prosenttia.

Tekno-osakkeiden momentumista viime vuosina nauttineet sijoittajat joutuivat pohtimaan suoratoistopalvelu Netflixin kohdalla, onko yhtiön kurssissa edelleenkään nousuvaraa.

Kansanedustajat: Lasten harrastaminen maksaa liikaa – ”Kustannukset nousseet rajusti 10–15 vuodessa”

20.11.2018 18:47

Moni kansanedustaja on linjannut tänään eduskunnassa, että lasten harrastaminen maksaa nykyään liikaa ja hinnasta on tullut eriarvoistava tekijä. Eduskunta käsitteli tänään liikuntapoliittista selontekoa.

Uusi ennuste: Sdp nyt selkeä ykkönen – mutta tuliko demareille jo ”22 %:n katto” vastaan?

20.11.2018 17:36

Ellun Kanojen tutkimusjohtaja Jukka Mannisen tuoreimmassa eduskuntavaalien paikkaennusteessa sdp on nyt ”selkeä ykkönen”. Kun eduskuntavaaleihin on aikaa 145 päivää, Manninen ennustaa sdp:lle 50 paikan saalista. Kakkosena oleva kokoomus saisi 45 paikkaa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat